MODERN COACHING RESEPTEJÄ
(3-6 annosta/valmistusaika 20 min)
270 g riisiä (raakapaino)
1,5kpl kasvisliemikuutio
675g mikä tahansa lihavaihtoehto ruokavalioista
30g öljyä paistamiseen
500g wokkivihanneksia tai vastaavaa
Tabasco Chipotle (halutun tulisuuden mukaan)
1 sipuli
Korianteria sopivasti omaan makuun
3rkl Dijon sinappia (sokeroimaton)
Mausteet; suolaa, chiliä, kurkumaa, currya
kahden limen mehu
Annostele riisi keitinveteen ja lisää kiehuvaan veteen kasvisliemi. Kypsennä riisi valmiiksi ja kuullota pilkottu sipuli pannulla (tämänkin voi ostaa pakasteena). Lisää pannulle jäiset pakasteet ja anna valmistua kannen alla hetki. Lisää sekaa liha ja riisi. Sekoita ja lisää sekaan mausteet, tabasco chipotle, sinappi, limen mehu ja pilkottu korianteri. Sekoita nopeasti ja anna tekeytyä kannen alla vielä noin minuutti.
(3-6 annosta)
270g riisiä (vesi riisin ohjeen mukaan)
675g mikä tahansa lihavaihtoehto ruokavalioista
30g öljyä paistamiseen
500g wokkivihanneksia
100g pakastettuja sipulikuutioita
2kpl kanaliemikuutio
3kpl valkosipulinkynsi
Currya maun mukaan
Chiliä maun mukaan
3rkl soijaa
Kiehauta vesi kattilassa ja lisää liemikuutio. Mittaa riisi kattilaan ja keitä kypsäksi (noin 20 minuuttia). Paista lihat kypsiksi kahdessa erässä pienessä määrässä öljyä paistokasarissa tai wok-pannussa. Lisää sipulikuutiot, kasvissekoitus, puristetut valkosipulin kynnet, curry ja soijakastike. Sekoita joukkoon keitetty riisi ja jatka paistamista, kunnes riisikin on kuumaa.
(3-6 annosta)
1,2kg kiinteää perunaa
2 kpl punasipuli
Kanalientä (kts. Ohje)
6-8 rkl valkoviinietikkaa
30g öljyä
Suolaa oman maun mukaan
Mustapippuria oman maun mukaan
Valkosipuli oman maun mukaan
(ruohosipulia silputtuna maun mukaan)
Kypsennä perunat höyryssä kypsiksi. Näin ne pysyvät paremmin kasassa. Jäähdytä. Kuori jäähtyneet perunat. Leikkaa perunat siivuiksi tai kuutioiksi ja laita sekoituskulhoon. Hienonna sipulit ja sekoita se perunoiden joukkoon. Kaada päälle lämmintä kanalientä. Laita kanalientä juuri sen verran, että perunat maustuvat hyvin, mutta eivät ui liemessä. Anna perunoiden maustua liemessä muutama tunti tai kunnes liemi on jäähtynyt. Lisää joukkoon valkoviinietikka ja öljy ja mausta suolalla ja pippurilla.
(2-4 annosta)
6kpl kananmunan valkuainen (12kpl valkuainen, sillon raejuusto pois)
200g raejuusto
2tl leivinjauhe
60g proteiinijauhe
1,5dl mantelimaito
120g kaurahiutale
20g kookosöljy/ 20g mantelivoi
1kpl banaani
200g marjoja (kuningatarmarja sopii loistavasti)
Maun mukaan kanelia
Sekoita ensiksi munanvalkuaiset, raejuusto ja leivinjauhe keskenään. Sen jälkeen sekoita mantelimaito ja proteiinijauhe keskenään, sitten sekoita seokset keskenään, ja lisää kaurahiutaleet, ja öljy/mantelivoi. Sekoita kunnolla seos. Tämän jälkeen jaa seos kahteen uunivuokaan, ja molempien päälle puolikas banaani ja 100g marjoja. Paista 200 asteisessa uunissa (180 kierto) noin 30min ja tarkkaile välillä ettei pala.
Hyvä tehdä edellisenä iltana valmiiksi ja siinä on sitten aamupala useammaksi päiväksi.
(2-4 annosta)
400 g bataattia
80g hera suklaa proteiinia (jos haluat maidottoman, käytä esim. riisiproteiinia)
2 isoa rkl tummaa kaakaojauhetta
steviaa maun mukaan
2 kivetöntä taatelia
vaniljamaustetta
2 (luomu) kananmunaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
hyppysellinen laadukasta suolaa
15g kookosöljy
(Jos taikina liian paksua, niin lisää 1-3 teelusikallista mantelimaitoa)
Keitä bataatit pehmeiksi, vaahdota kananmunat ja stevia makeutus. Soseuta sauvasekoittimella taatelit ja bataatti, lisää joukkoon kananmunavaahto ja lisää vielä kuivat ainekset. Maista taikinaa ja lisää makeutusta maun mukaan.
Levitä leivinpaperille noin sentin paksuiseksi, kypsennä 160 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä ennen kuorrutteen laittamista.
Parhaimmillaan kylmänä, eli tee edellisenä iltana valmiiksi, jos mahdollista.
(1 annos)
150g banaani
50g Quamtrax Instant Oatmeal (valitse makuvaihtoehdoista itsellesi sopiva)
2kpl kananmuna
20g heraproteiini
Soseuta lettujen ainekset sauvasekoittimella tasaiseksi taikinaksi. Paista rasvassa ohukaispannulla paksuja pikkulettuja. Annostele taikinaa pannulle noin 1/2 dl/lettu. Irrota ohukaisia reunoilta ja käännä varovasti, kun lettu on lähes kypsä toiselta puolelta. Tarjoa proteiiniletut aamupalaksi marjojen kanssa. Paistamiseen tippa öljyä tai paistospray.